Днес за тебе, приятел, съм зрима,
ясно слънце с искрящи лъчи,
със усмивка докрай несравнима,
смях звънтящ, преминаващ гори.
Със осанка... "мъдро"-чаровна,
развяла непослушни къдри,
а в очите си скрила гальовно
пламъче палаво, с детски черти.
Дяволче диво дреме в душата
и подръпва опашка без страх,
скришом бърше с ръкава сълзата
и... запалва пак клада от страст.
© Таня Мезева All rights reserved.