Jul 4, 2018, 4:18 AM  

Дяволско – на глътки 

  Poetry » Other
243 0 0

От твойта мерзост глътка ще отпия,

щом и това ми отреди съдбата.

Тя подсладена бе чрез орисия,

че даже не засяда на душата.

 

От твойта пошлост глътка ще отпия

във чашата с вино́ ми бе налята.

И пак можа тъй ловко да я скриеш

за мое наказание несвято.

 

От твойта низост глътка ще отпия

и ще запомня нейната горчилка,

дори докрай поло́мен ще разкрия,

как ме докара до последна спирка.

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??