May 28, 2023, 11:16 AM

Дъждът 

  Poetry » Odys and poems
196 0 1

Вали над тънките стрехи,

разстила светло одеяло,

ръми, не спира,

звънят дъждовните камбани,

а пролетта с тънки пръсти

разгръща клони и листа.

Вали. Не спира.

И плаче Бог.

И се усмихва.

Едно дете сълзите пие.

 

Мая Тинчева.

© Мая Тинчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??