Jun 1, 2020, 9:01 PM  

Дългите сенки по свечеряване 

  Poetry » Phylosophy
811 7 16

ДЪЛГИТЕ СЕНКИ ПО СВЕЧЕРЯВАНЕ

 

Копнея в гаснещия ден

да скрия залеза във мида,

в полята с цъфналия лен

на свечеряване да ида,

копринения полски мак –

преди да прокърви на капки –

във падащия синкав зрак –

да вържа възлом на забрадка.

Да бъда тихият шептеж

на уморена детелина,

самотник в мравешки кортеж,

край купчинка зрънца преминал,

гъдулчица със лък разбит –

щурче когато я захвърли,

и тесен изход в лабиринт

от троскот, лобода и тръни,

искрата–блудница в съня

на нечия добра светулка,

с крилца от ситна мараня

до утрото да ви мъждука –

печално пламъче на свещ,

скатало сетната надежда,

че в пищния цветовъртеж

надзърта Бог и ме наглежда.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??