Не го остави този свят на мира.
Въртя го дълго в двете си ръце.
Вечеря с него. Вади му секира
и нож заби в доброто му лице.
Той никога не ти обърна гръб
и с цялата си обич, ръб по ръб,
приглади всички разсъждения.
Остана сам сред своя си овал,
способен и на радост, и на жал,
към скритото в природните закони.
© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.