Jul 19, 2013, 9:25 PM

Един живот - една сълза 

  Poetry » Phylosophy
519 0 1

Колко малко на човек му трябва -  само

къшей хлебец с топла дума, а  той с вяра

ще пребъде в този свят измамен,

ще живее истински и с мяра.

 

Колко малко на човек му трябва - само

повей нежен, тръпнещ в своя святост,

и мечти крилати като мъжко рамо,

подарили до безкрая цялото си ято.

 

Колко малко на човек му трябва - само

цвят неземен, неоткъснат от сърцето,

стрък небрулен - нецъфтял напразно.

Ех, живот, събран на длан, сълза пролята... 

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ех, живот, събран на длан,сълза пролята...Прекрасно е!
Random works
: ??:??