Mar 3, 2021, 5:58 AM

Един войник 

  Poetry
153 1 6

В парка днес стои един войник,
с длето от камък е направен.
В ръцете хванал пушка с щик,
с „ура“ готов за бой неравен.

Той не в една и две войни се би.
В Солун влезе,пред Чаталджа спря.
С храброст мъжка подвиг сътвори!
При Дойран,на Черна мътна до брега.

Венец от рози е поставен
в нозете ти,на камъка студен.
Войнико,ти не си забравен!
България те слави в този ден!

А майчини сълзи се стичат!
А майчино сърце те чака!
Защото майките до гроб обичат!
Защото майките до края чакат!

 

03.08.2018г.

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??