Sep 26, 2013, 12:57 PM

Единак 

  Poetry » Phylosophy
769 0 7

Не помня... Викала по теб?! 

Когато тишината в мен гореше?!

С привидна сила - пламъче от свещ.

А ти дори не помниш свойто име.

 

Наричаха те с други имена.

А аз запомних само... Първата вина.

Оттам насетне - щура лудост.

И тишина. Безумна тишина.

 

Дори когато... Във безлуние.

А единаците?! Ти беше сам.

И нещо се е сбъркала луната...

Поглеждаше те - пламъче от... свещ.

 

Изгаснало от вятъра. Навярно.

Тогава тя заставаше над теб.

И виеше от болка подивяла.

 

А ти се криеше в продрания

вечерен креп. И никога...

Не си достигал. Храма...

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??