Една мечта
Една мечта в сърцето настани се,
душата ми изпълни с топлина.
На лицето ми усмивка появи се,
видях във нея много добрина.
Нима човек не може да мечтае,
така ли да стои с наведена глава.
Вечно ли сърцето трябва да ридае,
да трупа в себе си поредната беда.
В мечтите волно ще се рея,
ще полетя със техните крила.
Е, понякога дори ще се посмея -
весело от сбъднатата ми мечта.
Винаги мечтата нека да се сбъдне,
да ме поведе към други светове.
Животът с нея нека се обърне,
да изкача с нея нови върхове.
14.02.2011.г.
© Васил Йотов All rights reserved.
Всяка красива мечта, е израз на изтънчена Човечност! Браво!