Nov 24, 2021, 5:01 PM

Едно момче, едно момиче 

  Poetry » Love
760 1 2

Едно момче на улицата свири,
цигулката приплаква тя далеч.
Монета пуска всеки, който мине.
Едно момиче – мъничък букет.

 

А на букета имаше бележка -
какво ли скрито казваше му тя!
Облечена със шапка, топла дрешка,
пред него – с развълнувана душа…

 

Усмихваше се той впил поглед в нея,
запя дори мелодия една.
Привечер двама тръгнаха – къде ли,
открили се богати с любовта.

 

В студа ги гледах – може би те бяха
постигнали жадувана мечта.
Монетите забравени блестяха
за моя стих букетчето прибрах.

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??