Dec 25, 2023, 12:21 PM

Ех, мъко моя, лудост вечно млада 

  Poetry » Humour
221 8 12

Защо, любов, си толкоз докачлива?
На пръсти знаем всички номера.
Да съм покорна хич не ми отива,
как себе си и теб да разбера?

 

Ти искаш да владееш, аз се дърпам,
все някоя се цупи. Докога?
Овенът, мила – да го вържеш в кърпа,
копита ще стърчат или рога.

 

Трещя ли, ти се правиш, че те няма,
метлите си кръстосваме. Нали,
жени сме. Между лудост, грях и драма
и двете крием колко ни боли.

 

И музика гърми, и кюнци падат,
от хиляди затръшнати врати...
Ех, мъко моя, лудост вечно млада,
която този мъжки свят върти.

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??