Sep 1, 2023, 10:24 AM

Еленова луна на хълма 

  Poetry » Love
204 6 6

ЕЛЕНОВА ЛУНА НА ХЪЛМА

 

Откосите на звездните косачи

в очите ми се срутват мълчаливо.

И стискам зъби, за да не заплача –

с ненужната утеха, че съм жива.

 

Как остро съскат змийските езици,

които тишината ми посичат.

Живяла ли съм под крило на птица,

която се страхува да отлитне?

 

Мълчанието с теб е непосилно,

стипчива като трън е всяка дума.

От утре моят дом ще е засипан

от кал и гнила яворова шума.

 

От въздух, в който няма вече звуци,

от паяжина – сребърна и гневна.

До край едва ли мога да науча

причината да ставам непотребна.

 

И болката едва ли ще забравя –

поела дъх от лумналото жито,

извираща от тъмната дъбрава,

душата ми в която нощем скита.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??