Feb 22, 2013, 12:22 PM

Eпиграми № 11 

  Poetry
337 0 4

1        Констатация

 

О, български мъже и дами,

вас всеки иска да ви мами!

 

2        Бащин завет

 

Баща ми каза едно време,

че път се свършва със вървене;

а работата ни ще свърши,

когато винаги се върши!

 

  3       Характеристика

 

Та той със своите лъжи,

най-малко сто кила тежи.

 

  4        Разговор със Стоичко

 

Попитали веднъж Стоичко,

защо на стол копаеш всичко,

а той най-скромно им рекъл:

-О, легнал аз не  бих могъл!"

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??