Nov 6, 2008, 11:46 AM

Есенна Нощ... 

  Poetry » Other
820 0 9

 

 

 

 

Есенна Нощ...

 

 

 

 

Треперят листата, от жълто заляти!

Улици мокри, покрити в цветно...

навънка е вечер и всичко е пусто!

И бухалът млъкнал, и хората вкъщи!

 

По улици празни дървета се веят,

в студа полумрачен клоните пеят!

Мъничка котка под прозорец мяуче,

от студената есен страх я е вече!

 

Сини отблясъци през прозорец надничат,

към нечие легло сънища тромаво тичат!

В такава  нощ да заспя аз не искам - не мога,

говоря още с красотота на тази природа!

 

© Дива Самодива All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??