Oct 4, 2024, 9:49 AM

Есенни мотиви 

  Poetry
118 2 4

Разхождам се из Западния парк,

наметнала жарсената жилетка.

Отпивам от уиски „Къти Сарк“

и правя си сезонна равносметка.

 

Поредното ми лято отлетя -

тъй нежно, слънчево, красиво…

А есента? Къде сега е тя?

И слънцето ни топли услужливо,

 

наднича над столетниците – дъбове,

подхвърля ни трохи от светлина

и всички ми кръвоносни съдове

пулсират, жадно пият топлина.

 

Дали сезон е есента или пък чувство

със своята тъй земна простота:

дърветата сами редят изкуство –

килим от страст и цветна красота.

© Boryana Boteva All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??