Nov 13, 2012, 1:14 PM

Есенно море 

  Poetry » Landscape
933 0 10

В тези есенни вечери дълги,

притаени във залива кротко,

спят, положили в пясъка хълбок,

уморени рибарските лодки.

 

Във скалите, разпенили гребен,

синьо-черни се плискат вълните.

Над брега, тъй грижовно приведен,

кормораните гордо прелитат.

 

Здрачът гали притихнали къщи;

нежни пурпурни багри разлива.

Струйки дим от домашни огнища

грациозно снагите извиват.

 

Идилично се гуши селцето.

Дъх се носи на сол и на есен.

И затопля дълбоко сърцето

на морето приспивната песен.

 

 

10.11.2012 г.

Синеморец

© Анахид Чальовска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??