Oct 27, 2017, 9:03 AM

Есенно море 

  Poetry » Love
512 0 3

Самотно е морето есента

със стъпканите мидички във пясъка.

Забравило е вече песента,

изтрило е на камъните блясъка.

 

И тъжно е морето есента,

от болка-изумрудено зелено.

Заключило луната в крепостта,

от мъка стене и му е студено.

 

Не го оставяй да руши,

да се разлива и да пръска пяна.

Ела при него, спри и помълчи...

а по-добре е да сте двама.

 

Ще дойде лятото и песента

на лодките при кея ще ви сгрее.

Ще долети и ятото, и любовта

морето ще ви върне, ще ви слее.

 

Обичайте морето като мен,

защото може всичко то да ви прощава.

А даже, може някой ден

и от любовта да ви спасява.

© Iliana All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??