Sep 16, 2020, 11:05 PM

Есенно, тихо, дъждовно 

  Poetry
301 1 2

Тихо плаче реката.
А отвесните клони, пробили
като остри гигантски
рога на козли,
черносиви мъгли
се провират
нагоре.
Тихо плаче
небето.
Пеленаци повиват
гъсти облаци
и трепри
от умора тревата,
излиняла
под стъпки
на множество хора.
Тихо плаче земята.
Под сурдинка
за зимата пита
и гледа нагоре.

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??