Есен в сърцето ми
(Autumn Tale)
Ето я, пролетта - блести в моите очи.
Kокетно лети над главите ни.
Осветява града със своите багри и топлина.
Докосва сърцето ми,
нежно пропуква леда от заспалата там тишина,
но не ме боли.
Усещам дори... мирис на жасмин
да се носи от къдравите ù коси.
Ах... но аз съм есента, ти ме разбери.
Вземи очите ми, когато тръгваш си.
Вземи ги и пази ги! За мене не жали!
Защото аз си знам...
не ще мога обичам те,
не ще мога достигна те.
Ти си тъй красива и добра,
а аз... аз съм есента.
© Димка Делчева All rights reserved.