Oct 25, 2011, 4:17 PM

Фентъзи 

  Poetry
748 0 4

Писмо в бутилка сред раковини

и раци,

корабче от хартия, изхвърлено на

дюни,

Лорелай откри с мокрите си  пръсти,

отвори писмото и се  зачете,

и душата ù, бяла птица, литна

над синята планета,

сълзи светулки се разнесоха

над вода и отражение,

и часовникът на луната спря,

за да им се любува,

русалката се влюби в думи,

написани в корабен дневник,

нощни пеперуди затанцуваха.

Задраскан свят от вълшебство

видя Лорелай в късчето хартия

и поиска приказни времена

за нощни круизи и капитани

и сякаш изгря нова луна.

© Ваня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??