Feb 2, 2013, 11:57 AM  

Февруарско 

  Poetry » Other
489 0 3

Тези толкова сиви стъкла,

зад които се крие небето

и които забърсвам с ръка,

без с това да помогна да светне,

 

с разпилелите сиви коси

и бради гъсти облаци по върхарите.

Как блестят заскрежени следи -

стъпки в стъпките. Февруари е!

 

Той ми пълни душата със сняг

и изгаря очите ми. Зима е.

За последно дано да е пак!

За последно завинаги!

© Павлина Гатева All rights reserved.

Публикувано във

© Електронно списание LiterNet, 07.06.2018. № 6 (223)

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??