Dec 2, 2008, 6:41 AM

Гласът на вечния въпрос 

  Poetry
814 0 4

Гласът на вечния въпрос

 

Дали светът ни разтворена книга е
на писател, уморен от живота,
или прелъстен от някоя муза,
въртоп от мисли изливащ с охота...

 

 

Или пък сме поема широка,
безкрайна или незавършена още
на някой замислен поет,
топнал перото в идеята снощи...

 

 

А може би сме песен
по стиховете на борбен сонет,
изпят от талантлива девойка
с призив за любов срещу гнет...

 

 

А защо не подарък от Бога
за неговите ангели мъдри и бели
да има кого да закрилят и учат
по пътя към всевишните цели...

 

30.11.2008 г.
21:20ч.

© Михаела Грънчарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??