ГНЯВ – 1
Заводски хляб и зрелища
в народните ни селища…
Просташко забавление
за робско население…
А хлябът е клисав, суров –
за прасета и псета готов…
Та като в устата ти скисне –
душата дваж да прокисне…
И гледаш със стръв инквизиции
на модерните ни полиции…
Тълпата сама се зомбира,
наелектризира и екзалтира…
Така се избиват комплекси
с първични зверски рефлекси…
Забравяш за битовата мизерия
с канибалска автодрогерия
в кастовота ни робска империя…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.