Гордейте се с България, Деца,
родината е нещо съкровено.
И нека там, във вашите сърца,
тя значи святост и любов безмерна.
Гордейте се – тук хиляди сърца
са спрели да туптят, за да ни има.
И нека туй да бъде обеца,
че нашата земя е несравнима.
Помнете, Левски, Ботев, Аспарух,
в душите си пазете светлината.
Не е загинал българският дух,
докато пламък грее ви в сърцата.
Гордейте се и с вдигнати чела
разказвайте за битките ни славни.
Да знаят също вашите деца,
да бъдат горди, но и благодарни.
Земята ни пропита е със кръв
и днес цъфтят тук макови полета.
А силата във детската ви гръд
е дирята ни, там – от вековете!
© Данаил Таков All rights reserved.