Отворете вратите, Господá!
Навън ръкомаха
озверяла
изгладняла
преболяла
страха си
тълпа...
Там на топло не чувате
как тропат нозете
как се свиват ръцете
в юмрук...
Отворете вратите, Господа!
Народът говори
разярен, като бик
на своя език...
В своята ярост
велик!
От разплата дели ви
Само миг!
© Хари Спасов All rights reserved.