Jul 15, 2021, 8:50 PM

Hа трезво, а и на пияно 

  Poetry » Love
254 6 7

На Б.

 

Търкулнати по стръмна урва
дванайсет грозда натежали.
Сред остри камъни се сурва,
животът ни – недей да жалиш!

И кожицата се разпука
 в твърд камък – рукна тежко вино,
след песните и махмурлука –
едничка обич, не отмина.

И бръчките гнезда са, птичи,
косите бели – сняг – отрано,
така се истински обича –
на трезво, а и на пияно.

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??