Влаковата композиция не чака
спомените от загубен бряг.
Лебеди под ирисова стряха
чакат вятър с мирис на довиждане,
докато в запушен коридор
се надбягват мигове-илюзии.
Някой си ядоса хоризонта
гонейки го, но обърнат с гръб.
И премина той във вертикалност
побираща се в детски шепи
на едно измислено хлапе.
*****
Лебедите влака не дочакаха,
вятърът пък сее перушина
и оплаква хоризонта тъжно
око на някакво несбъднато момче...
13.11.2018.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря ти.