May 11, 2021, 5:10 PM

И още, и още... 

  Poetry
648 6 9

                     

И още, и още... 

   

                          Заменям една измислена радост 
                          за две сълзи – ама съвсем истински.
                                                        К. Кондова 

 

 

Заменям един тристаен разкош
и няколко шумни съседски скандала
за ветровита и хладна нощ
под завивките на Балкана.

 

Заменям дузина лъскави рокли 
(в комплект с високите токове)
за босоноги кални разходки
сред коприва, домати и моркови...

 

Заменям трамвайната градска песен
и два претъпкани автобуса,
стига да мога до късна Есен
песента на щуреца да слушам...

 

И онзи четирдесетинчов екран
за шепа звезди заменям...
Добавям и пълния седмичен план,
за една безгрижна Неделя.

 

Накрая заменям (без право на връщане!)
една овехтяла любовна история.
За какво ли?
За истинско, нежно прегръщане...

 

И тук мога да спра да говоря...

 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??