Jun 14, 2021, 11:49 PM

Иде буря... 

  Poetry » Landscape
191 0 0

 

Иде буря...

 

Иде буря...Вятърът утихна...

Облаците  скупчени се влачат.

Птиците на завет се покриха –

сте́ле се мъгла полупрозрачна...

 

Тъ́тен се търкаля по небето –

мълнии  откъслечно проблясват...

Трясва гръм...Смълчава се и ето –

пладне е, а Слънцето угасва...

 

Едри капки дъжд се заиграват,

барабанно удрят по листата –

сякаш малки кратери оставят

бързите им стъпки по земята...

 

... Миг- ли, два- ли, ето че ще ливне

и след туй порой  света ще скрие –

вятърът възможно е да кривне

и със мощ  набрана да завие...

 

... Всичо живо плахо се стаява

със надежда: бурята да стихне –

после Слънце пак се появява

и свенливо някак – се усмихне...

 

14.06.2021.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??