Oct 8, 2024, 6:51 PM

Идея 

  Poetry » Phylosophy
49 0 0

Стърчи на клона стар

последното листо

след вятър отшумял.

Стърчи като кошмар

и спуска малка сянка

на пътя опустял.

Разперило ръце,

дърво като плашило

безропотно изсипва

под голото небе

последните въздишки,

които е прикрило.

Една идея тленна

напрегнатата есен

в листото ще положи

преди да полети.

И между свойте длани

ще го стиска.

Докато го изсуши.

© Весела Петева All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??