(На Зинчето)
Имам си една колежка и познавам я отдавна,
тоест - мислех си така, но оказа се невярно.
Смятах, че е несериозна, без значение къде е,
но оказа се, че просто да живее тя умее.
В нея няма завист черна, нито злобата я трови,
скъсала е и нехае за снобарските окови.
На детенце ми прилича - заразително умее
с виц и лафче от сърце и душа да те разсмее.
Казват ми - простее пак, виж я колко се излага!
Не е вярно, тя сама в този образ е избягала.
Имаш моите симпатии, радвам ти се всеки ден!
От мнозина по-си жива, затова - с любов от мен!
© Мария Борисова All rights reserved.