Mar 13, 2010, 8:48 PM

Инфантилно 

  Poetry » Other
684 0 1

Ще понапиша тези редове,

изплакани за детство тихо,

където мие пустош брегове

и пошлостта не дебне скрито.

 

Ще начертая къщата от моите  мечти,

с дъга и облаче в небето,

с което в дъжд от радостни лъжи,

играе си в илюзии детето.

 

А после ще се просна в калта,

ръка подадена аз ще отблъсна,

животът проста е игра,

ще стана пак, за работа ще се обръсна.

 

И влакчето ще нарисувам там,

едно такова весело, чевръсто,

с пътници... и няма да съм сам,

пътувайки в поле околовръстно.

 

Пак слънчице ще грее, знам,

в пролетна омара белопръста,

а после пак ще бъда сам,

ще стана и за работа ще се обръсна.

 

Навярно някой ден ще съжаля,

че в картинката не съм останал,

в онази, чистата игра,

и нищичко не съм запазил.

 

Но утре пак ще стана аз,

за работа ще се обръсна,

за себе си ще бъда нежелан,

на другите ли... май ще им омръзна.

© Иван Шмугарски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??