May 7, 2017, 10:24 PM

Летен вятър 

  Poetry » Landscape
463 1 8

Да бях аз топло повейче на вятъра
засвирило в клонаците разлистени. 
Люлеещо на времето хамаците 
по жиците в следобеда провиснати. 

 

Сред тихия жужеж на насекомите
и котките, налягали по сенките, 
напечени треви да среша тромаво, 
да мина по площада пуст на селото. 

 

И в някой двор незнаен да намеря 
едно момче, задрямало в градината, 
да го погаля влюбено по челото, 
да го целуна и да си отида. 

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??