Jan 4, 2011, 9:32 PM

Истината 

  Poetry
422 0 0

Веднъж, когато бях

          детенце малко,

попитах плахо

          своя татко:

-Кажи ми, моля те сега,

          каква е истината за света?

-Ех, синко, сине мой,

          защо се мъчиш с това?

Повярвай, истината

          е жена,

не можеш ти на нея

          се опря.

Че всеки иска я

          за него

и тя се лута

          сред лъжа.

-Какво е истината,

          татко?

-Това е мъничка звезда,

          блещукаща в края на нощта,

и щом потърсиш я отново,

          на друго място свети тя.

-Какво е истината, татко,

          не ме мъчи, кажи, кажи?

-Какво да кажа, мили синко,

         попитай майка си,

тя може би ще обясни.

 

© Явление All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??