Jun 1, 2017, 12:27 AM

I've got you under my skin 

  Poetry » Love
433 5 5

I've got you under my skin

 

Направо, честно да ти кажа,
незнайно как ли го постигаш –
гласа ти чуя ли, забравям –
че въздух трябва да се диша.


Потънали, гемиите изплуват,
усмихна се, че даже се засмея,
не мога и дори да се преструвам -–
и мъж да го играя, не умея.


Така ме умиляваш, че топя се,
гласа ти, сякаш ромон на река,
шептиш в ухото ми – Сама съм!
и знаеш, че долитам на мига.


Обичам те небрежна и утихнала,
и гневна да си, пак ще те обичам,
на ден творя по пет-шест стиха,
започвам и поет да се наричам.


От твоята любов се храня,
защото ми я даваш подсладена,
и връщам ти я моята в замяна,
най-силна е, защото е последна!


Така де, честно ти признавам –
под кожата ми влезе надълбоко,
Жената си, която обожавам,
Обичам те направо, до жестокост!

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
20.05.2017

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??