Feb 16, 2008, 1:08 PM

... Из моята вяра 

  Poetry » Love
626 0 2

"... На моята малка принцеса"

Виждаш ли колко мислиш за мене

и вярваш, че всичко така си върви,

спечели любовта ми, за да бъда със тебе

по начина, който ти прецениш.

 

Защо ми е нужно да говоря във рими,

убеждавайки себе си в нещо минало с дни.

Съжалявам, че краен съм, моля, прости ми!

Устата пресъхва, но стига, поспри.

 

Така убеден към теб се обръщам,

но ползата, всичко, едва я откривам.

За теб си мисля, но дали да се връщам?!

А сигурно знаеш, че добре се прикривам.

 

Уморявам се бавно със мисъл тревожна,

че всичко май било е лъжа,

но дали е така, със мъка безбожна

лутам се в мисли насред голи поля.

 

А дали е театър с много ловки актьори?!

Тази мисъл не спира да ме гони със бяс.

Вероятно, по-скоро умели шофьори,

да ме карат на сцената да плача със глас.

 

Човек от вода изграден е, живее

и сълзите му тъжно го източват в прахта,

но едва ли ще карат славей нежно да пее,

високо и силно като бърза река.

LIKADEVONEN (05.11.05y. 14:00h.)

© Илия Деведжиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??