Dec 16, 2022, 7:01 PM

Изгревът 

  Poetry » Phylosophy, Free verse, East forms, Other
611 1 2

***

розовите пръсти

на зората – меки,

като ръка на дете

 

спомен за захарен памук

по детските ми пръсти

 

***

Това ли е утрото?

Изгревът?

На живота?!

Началото…

На Пътя?!

 

Незапомненото битие,

сенките на сънищата,

в които искаме да пораснем,

но в които още копнеем за сигурността

на утробата,

на затвореното тъмно,

на възела на пъпната връв.

 

Оня, който връзва…

 

***

мъгливо утро –

настръхнали са клонките

на ябълката в сняг и скреж

 

 

© Габриела Цанева All rights reserved.

Произведението е включено в:
  528 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??