Jun 10, 2018, 12:03 AM

Изгубен рефрен 

  Poetry » Other
759 3 4

Всеки ден е причина.

Всяка нощ е облог

с пощръклялата зима,

отрекла време и срок

да си тръгне оттука,

да си тръгне от мен.

Овдовели капчуци

търсят своя рефрен

чист като капка,

жив като звън.

Само натрапчив,

паяжинен сън

е оплел сетивата

във възел нелесен.

Нека не е лято,

нека да бъде есен

пъстроока и блага

изменчива като огън...

В циганската ù младост

се надявам да мога

студа да преборя

и леда неизбежен.

Капчук без умора

вика своята песен.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??