Feb 17, 2024, 10:14 AM

Изгубен в думите Човек 

  Poetry
250 4 2

ИЗГУБЕН В ДУМИТЕ ЧОВЕК

 

… защо ми беше всичкото това – да дишам, да работя, да живея

и да си блъскам тъпата глава над ямба, над дактила, над хорея?

Нима нахраних своите деца със стихчета – ненужни и безхлебни? –

в които ръснах хиляди слънца – надеждици в един забравен требник.

Невям от думи вдигнах своя дом, че да замръквам в трънена постеля? –

 

да ги четете тихо в том след том, щом някой ден във Рая се преселя.

Подреждах ги на своя книжен рафт – и най-накрая грохнах в изнемога.

Един – от мен – неясен автограф, ще драсна ли в тефтерчето на Бога?

Доде загърбвам своя втори век, тъй не разбрах с какво тесто съм месен.

Аз бях изгубен в думите Човек – и в болките на този свят бях песен.

 

15 февруарий 2024 г.

гр. Варна, 16, 55 ч.                                                   

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Няма такава поезия.
    "Невям от думи вдигнах своя дом, че да замръквам в трънена постеля? –
    да ги четете тихо в том след том, щом някой ден във Рая се преселя."
  • Красива, обичащапоезия, която просветлява душите!
Random works
: ??:??