Oct 27, 2018, 9:13 PM  

Безвремие 

  Poetry » Other
552 2 2

Не съм с морал на мъдър философ,

нито богат, нито красив и даже,

не искам там, на моя послеслов

да пише – Времето ще си покаже!

 

Не е това житейския компас,

щом пробва се, тъй ловко да ни лъже.

Секундата – в минута – тя във час,

кой раните от ВРЕМЕ ще превърже?

 

Загубени – във "смисъл" и във власт,

сме надценили думата - промяна.

А времето – извън или във нас,

величина физична е. Измама!

 

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти, Ели! И сме във времето, и сме извън него - лъжливо нещо е!
  • "кой раните от Време ще превърже?"
    Харесах твоя замислящ стих, Днаиле!
    Моите поздрави!
Random works
: ??:??