С всяко свечеряване умирам,
с всеки изгрев раждам се отново.
Колко бих желал аз да избирам
свойта карма, свойта участ нова!
Няма оправдания да търся,
няма другите да обвинявам.
Хилядите мигове разтърсване,
явно справедливо заслужавам.
Не поглеждам нощем към звездите,
денем да се скрия търся начин.
В сто живота си изпих сълзите
и без тях научих се да плача!
© Данаил Таков All rights reserved.