Jun 26, 2019, 8:53 PM

Изправена 

  Poetry » Other
284 2 2

Изправена

 

Есента рони листи от моето тяло.
Стволът се оголва, но изправен стои.
По него са бръчки, белези от рани.
Но мъдрост е това, душата мълви.

 

Дъждът се стича по Божията дреха.
На корените дава глътка лечебна.
Вихри го брулят. Снеговете го подеха.
Причудлив е така, нагоре погледнал.

 

Изправен стои, но сам не е самотен.
Край него и далеч от него по света
има и други обрулени от живота.
Те подават му вейки кафяви крила.

 

Трошички от обич при него ще литнат,
само на Човеци в душите родени,
за да превърнат в дъга цветна лъчите,
кацнала на голото но гордо рамо.

 

Напролет, може би, ще се разлистя
и с нови вейки ще произнасям „Осанна“.
А ако последни сокове изтисквам
и мъртва пак изправена ще остана.

 

Дълго ще стоя като ветропоказател.
Ще се гадаят посоките верни по мен.
Ще мълчи оня злостен предател,
застанал с брадва, от силата ми удивен.

Ще бъда!
И мъртва ще бъда!

 

26 06 2015

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря, Стойчо, за верния прочит на душевността ми в коментара ти! Вярвам в Божествената непрекъснатост на живота, във вечната му спирала и приемственост.
  • Вяра в паметта на живота!
Random works
: ??:??