Смъртта –
красива, но зловеща птица,
кръжаща всеки миг над нас.
Научи ли се да цениш живота
до пристигането ѝ
в последния си час?
След толкова мъка,
след толкова глад,
след толкова скука,
след толкова хлад
мога ли с тебе да бъда сега?
Имаш ли сили?
И до кога?
Нощите будни,
а дните тъй кратки...
като блус, като валс,
като бързо хоро
изцежда се той...
Но какво?
Остави ли нещо
във този живот?
Или живееш,
живя като...
скот?
© Румяна Друмева All rights reserved.