Mar 26, 2019, 11:01 PM

Жалък рицар 

  Poetry
470 2 4

Потърси ми ти нови доспехи

или мене впрегни вместо коня. 

Аз се чувствам в тълпата без дрехи. 

Нещо недосегаемо гоня... 

 

Погреби ми пробитите блянове, 

зарови надълбоко копнежите.

Рицарят, без посока и планове, 

като риба заплетена в мрежите. 

 

Жалък рицар с "кауза пердута", 

само падам от коня... и ставам.

Не ми стиска... обувка събута... 

Дай ми... 

                  Нищо. 

                               Аз, всичко ти давам. 

© Мария Божкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??