Aug 26, 2013, 9:46 PM

Жило 

  Poetry » Other
554 0 4

Една малка оса, а пък жило

тънко, остро – същинска рапира!

В жълто-черното – нейната сила.

Закържи... и дъхът ти чак спира.

 

И стоиш вцепенен, непомръдваш

докато все край теб тя бръмчи си.

После каца с невиждана дързост

на филията, вкусното чипси.

 

А когато от релси изкара

тя сърцето, притихнало в пазва

и я чукнеш със шепа корава –

пуска жило и в миг те наказва!

 

Тъй и хората с нрав на осите:

словославят, делят с теб трапеза.

Зад гърба ти глада си засищат –

хулят теб, твоя стих, твойта теза.

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??