Apr 11, 2007, 8:40 AM

Житие 

  Poetry
531 0 2


          ЖИТИЕ


Бях аз кичесто дърво
с много клони, с цветове
в мен събирах във едно
много, много светове!


Идваха при мене всички
малки и големи птички
и донасяха ми светлина
вред от цялата Земя!


Днес съм само ствол обрулен
и на никого ненужен,
клоните ми горди оредяха,
птичките ми мили отлетяха!


Иска ми се сал едно
да ме помнят с добро, 
а пък сухите ми дървеса
нека стоплят нечии сърца!


2002 г., гр. Пловдив

© Мария Никленова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??