Jul 29, 2023, 1:06 PM

Живея из красивите неща 

  Poetry
173 2 4

ЖИВЕЯ ИЗ КРАСИВИТЕ НЕЩА

 

... да дишам из красивите неща, с които ми остана да живея –
със спомена за моя стар баща, със детството, политнало от кея,
с видения, от книгите дошли, и хлътнали в безмълвните Вселени,
с Жените, тихо вейнали поли, и тръгнали си – тъй далеч от мене,
със маминия дъхав хляб на пещ, с писалището в святата ми ниша,

 

върху което нощем паля свещ – и дългите си стихове ви пиша,
с гълчавите на светлите деца, събрани вечер на орляче в двора,
сред седем милиарда слънчица се надам и Отвъд! – да бъдем хора,
годините си спрях да ги чета – да сменям календари, ми омръзна! –
живея из красивите неща – и дишам с обич всяка глътка въздух.

 

13 април 2019 г.
гр. Варна, 8, 00 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??