ЖИВОТ
Не съм си представяла животът такъв -
и жалък, и груб - студен и суров.
Не съм и сънувала пътят такъв
стръмен, трънлив... да ме спъне готов.
Изкачваш се бавно - със тъжни очи.
Сърцето ти свито, тревожно мълчи.
Вятър край тебе смутено реве.
Небето покрива луната с перде.
И тъжно е тук - студено и мрак.
Небето тъжи. Не светят звезди.
Морето прелива. Земята гъмжи.
Тресе се Балкана. Тревата гори.
И живи, и мъртви бунтуват се днес.
Никой не иска да живее в стрес.
Пътят ни води към океана с вълни.
Забрава искат тъжни - човешки съдби.
Всред чукари голи - гората мълчи.
Факири с бастуни - заплитат игри!
Живот! Иди, че го разбери!
© Крисимира Найденова All rights reserved.