Jul 9, 2007, 4:13 PM

Животът на Човека 

  Poetry
587 0 9

Всеки обича в този прекрасен живот!
И съдбата човешка е като нежния спомен -
предвещаващи есен, листи окапващи,
жилки, горещото на лятото поели,


шумът на Земя, на птиците нощните пориви,
на морския бряг далечината, нейде закътана...
Не са достатъчни навярно и без край
на живота свой историите да напишем.


Сред мириса на овлажнял букет от магаритки,
дори не само от цветя, дори и спомени за грях...
Фенерът ще запаля - отново да спечеля
дървета, вечери, съзвездия, блещукащи над тях.


И хора, отминаващи след утринния поздрав.
Където и да бъдат те - след мигове необуздани,
дори и след това... дърветата да бъдат пак дървета,
звездите блеснали - отново истински звезди.



Спомен във небитието е животът на Човека.

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??