И тази нощ красавицата не е спяща.
А стиховете ѝ отдавна все са тъжни.
Живее в миналото, не в настоящето.
Усмивките са станали ненужни.
Отдавна грахови зърна ѝ пречат.
Рапунцел е отрязала косите.
Принцът е изгубил меча си.
Джуджетата престанаха с въпросите.
Надеждата е като изгубена неволя.
Вълкът изял е всичките прасета.
Кочияшът е изгубил коня.
Обувката на Пепеляшка не е взета.
Животът не е някак приказен
и ако бях дете все още,
щях да вярвам в израза
"доброто побеждава лошото".
Р. Братанова
© Рали All rights reserved.